Vihreää päin

©-DAY 25.4.2020 tuo näkyville luovan työn tekijät ja heidän työnsä arvon

Jokaisen luovan sisällön takana on ihmisiä ‒ kirjailijoita, muusikoita, musiikintekijöitä, säveltäjiä, toimittajia, suunnittelijoita, kuvataiteilijoita, tuotantoyhtiöitä tai vaikkapa vloggaajia. Heidän työnsä lohduttaa, ilahduttaa, luo hyvinvointia ‒ ja tuottaa koko yhteiskuntaan vaurautta.

Miksi?

Luova työ on aivan erityisesti arvokasta nyt, kun elämme poikkeuksellisia aikoja. ©-DAY kokoaa vihreän värin taakse kaikki tekijänoikeuksia kunnioittavat toimijat eli luovan työn ystävät, tekijät, esittäjät ja oikeuden haltijat päivää edeltävän viikon ajaksi. Ympäri verkkoa, sosiaalista ja toimitettua mediaa näkyvä vihreä väri kuvaa sitoutumista tekijöiden oikeuksien kannalta vastuulliseen toimintatapaan nyt ja tulevaisuudessa.

Kuka?

©-DAY on kaikkien luovan työn ystävien, tekijöiden ja oikeuden haltijoiden yhteinen päivä. Sen mahdollistaa Tekijänoikeusakatemia ry (Teosto, Kopiosto, Gramex, Kuvasto, Sanasto ja APFI ry) opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Käytännön toteutuksesta vastaavat Kreab ja Helsinki 14 yhdessä yksityisten ja julkisten kumppanien kanssa.

Mukaan!

Kaikki ovat tervetulleita mukaan liputtamaan tekijänoikeusviikolla 20.-25.4. luovan työn puolesta. Helpoiten vihreän eri sävyin sonnustaudut sosiaalisen median kuvilla ja profiilitunnuksilla. Lue lisää kohdasta Liputa

Vastuullinen yritys tai organisaatio – tule mukaan kampanjan kumppaniksi!

Media – tartu haasteeseen ja keskustele tekijöiden oikeuksista. Lue lisää