Kampanja - ©-DAY

Vihreää päin

©-DAY 26.4.2022 tuo näkyville luovan työn tekijät ja heidän työnsä arvon

Jokaisen luovan sisällön takana on ihmisiä ‒ kirjailijoita, muusikoita, musiikintekijöitä, säveltäjiä, toimittajia, suunnittelijoita, kuvataiteilijoita, tuotantoyhtiöitä tai vaikkapa vloggaajia. Heidän työnsä lohduttaa, ilahduttaa, luo hyvinvointia ‒ ja tuottaa koko yhteiskuntaan vaurautta.

Miksi?

©-DAY kokoaa vihreän värin taakse kaikki tekijänoikeuksia kunnioittavat toimijat eli luovan työn ystävät, tekijät, esittäjät ja oikeuden haltijat päivää edeltävän viikon ajaksi. Ympäri verkkoa, sosiaalista ja toimitettua mediaa näkyvä vihreä väri kuvaa sitoutumista tekijöiden oikeuksien kannalta vastuulliseen toimintatapaan nyt ja tulevaisuudessa.

Kuka?

©-DAY on kaikkien luovan työn ystävien, tekijöiden ja oikeuden haltijoiden yhteinen päivä. Sen toteuttaa Luovan työn tekijät ja yrittäjät ry, johon kuuluu kaikkiaan 14 luovan alan jäsenyhteisöä. Kampanjassa ovat mukana Audiovisual Producers Finland - APFI, Forum Artis, Gramex, Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto, Kopiosto, Musiikkituottajat - IFPI Finland, Suomen Filmikamari, Suomen Musiikintekijät, Suomen Musiikkikustantajat, Suomen Muusikkojen liitto, Suomen Säveltäjät, Teosto, Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK sekä Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys Kuvasto.

Mukaan!

Kaikki ovat tervetulleita mukaan liputtamaan vihreää 26.4. luovan työn puolesta. Helpoiten vihreän eri sävyin sonnustaudut sosiaalisen median kuvilla ja profiilitunnuksilla. Kiitä samalla tekijää sinulle tärkeästä teoksesta!

Lue lisää kohdasta Osallistu.