Vastuullinen yritys tai organisaatio – tule mukaan kampanjan kumppaniksi!

Miksi mukaan?

Luovia sisältöjä ja kanavia niiden kuuntelemiseen, katsomiseen ja lukemiseen on tarjolla enemmän kuin koskaan. Huomenna vielä enemmän. Samaan aikaan ihmiset haluavat kuluttaa vastuullisesti – myös sisältöjen ja kanavien osalta. Onko toimintanne tekijöiden kannalta vastuullista? Haluatteko jatkossa sitoutua reiluun meininkiin? Etsittekö keinoa kertoa tästä myös ulospäin?

Olitte sitten julkinen organisaatio, media, taidelaitos, start-up, alustatalouden suuryritys – tervetuloa mukaan ©-DAYn kumppaniksi.

Kumppanina pääset julistamaan asiakkaillesi ja henkilöstöllesi sitoutumista vastuulliseen toimintatapaan. ©-DAY tarkoittaa, että on juuri sinun palveluusi, sisältöösi tai tilaasi on tekijöiden kannalta ok mennä. Se symboloi helposti sitä, että toiminta on kestävällä ja vastuullisella pohjalla. Kun maailma vihertyy huhtikuussa, oletko mukana?

Kysy lisää: cday@kreab.com tai 050 352 1073.

Kirjailijoita ja kääntäjiä juhlitaan kirjastoissa ©-DAY:n kunniaksi ‒ Sanaston kirjastokiertue siirtyy

Mitä tarvitaan kirjan syntymiseen ja mikä mahdollistaa kirjallisuuden tekemisen Suomessa? Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto järjestää ©-DAY:n kunniaksi kiertueen, jolla yhteensä 17 kirjallisuuden tekijää vastaa kysymyksiin.

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan kiertue olisi toteutettu huhtikuussa tekijänoikeuspäivän alla. Varotoimenpiteenä koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi Sanasto on päättänyt siirtää ©-DAY-kirjastokiertueen kokonaisuudessaan toiseen ajankohtaan. Tiedotamme uudesta ajankohdasta myöhemmin!

Jokaisen kirjan takana on tekijä. Heidän työnsä lohduttaa, ilahduttaa, kehittää ja luo hyvinvointia. Lukemalla voimme matkustaa paikkoihin, joihin emme muuten pääsisi. Mutta mitä tarvitaan kirjan syntymiseen ja tekijäksi kasvamiseen? Mikä mahdollistaa kirjallisuuden tekemisen Suomessa ja miten tekijänoikeudet liittyvät asiaan?

Näihin kysymyksiin vastaa 17 kotimaista kirjallisuuden tekijää: joukossa muun muassa kirjailijat Juha Itkonen, Salla Simukka, Monika Fagerholm, Katarina Vuori sekä suomentaja Laura Jänisniemi. Tekijöitä tavataan kirjastoissa ympäri Suomen. Mukana on niin runoilijoita, historioitsijoita kuin lastenkirjailijoita.

Kirjallisuuden tekijöitä kiertueella

Elina Hirvonen Porvoon pääkirjastossa, Riina Katajavuori Lahden pääkirjastossa, Katja Kärki Rovaniemen pääkirjastossa, Marjo Heiskanen Kuopion pääkirjastossa, Tuula-Liina Varis Joensuun pääkirjastossa, Paula Nivukoski Vaasan pääkirjasto, Virpi Hämeen-Anttila Tuusulan pääkirjastossa, Monika Fagerholm & Laura Jänisniemi Kirkkonummen pääkirjastossa, Katariina Vuori Oulun pääkirjastossa, Peter Sandström Turun pääkirjastossa, Harri Hertell Mikkelin pääkirjastossa, Juha Mäntylä Seinäjoen pääkirjastossa, Mauri Karvonen Jyväskylän pääkirjastossa, Juha Itkonen Helsingin keskustakirjasto Oodissa, Markus Majaluoma Porin pääkirjastossa, Salla Simukka Tampereen Metso-kirjastossa

Kirjastokiertueen järjestäjä Sanasto vastaa Suomessa lainauskorvausten tilittämisestä kirjailijoille ja kääntäjille. Kiertue järjestetään yhteistyössä Lukukeskuksen kanssa.

Lainauskorvaus Tiesitkö, että kirjailijat ja kääntäjät saavat lainauskorvausta, kun heidän teoksiaan lainataan kirjastoista? Voimme siis hyvällä omallatunnolla lainata teoksia, ja tekijät saavat korvauksen työstään. Lue lisää: lainauskorvaus.fi

Lue Sanaston tiedote täällä.

Mukaan juhlintaan:

Kulta

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry liittyi mukaan ©-DAYn viettoon. Huhtikuussa vastuullista vihreää liputtavat kulttuurialan toimijat aina Lapista itärajalle. Mukana ovat esimerkiksi Mikkelin teatteri, Martinus-Sali Vantaalla ja Doo-Bop-jazzklubi Vaasassa.

”Tekijänoikeudet ovat monimuotoisille kulttuuri-instituutioille ydinasia: esimerkiksi teatterit, taidemuseot, konserttisalit esittävät teoksia yleisölle asianmukai!sin luvin. Tekijänoikeudet ovat luovan talouden perusta. Me haluamme näyttää vihreää valoa niin taiteilijan urasta haaveileville kuin yleisölle: täällä huolehditaan tekijänoikeuksista. On myös hienoa, että luova ala kykenee toimimaan ©-DAYn kaltaisissa isoissa asioissa yhteistyössä – näin alan ääni on yhteiskunnassa isompi. Toivon, että kaikki kulttuuritoimijat lähtevät kampanjaan mukaan," kertoo KULTAn pääsihteeri Rosa Meriläinen.

Rosan kuva

Mukana ©-DAYssa:

RadioMedia

Kaupallisia radiokanavia edustava RadioMedia juhlii huhtikuussa 35-vuotisjuhliaan. Juhlavuoden vastuullisuustekonaan RadioMedia lähti mukaan ©-DAYn viettoon – mahtavaa!

”Meille kaupallisessa radiossa on tärkeää sitoutua tekijöiden ja esittäjien kannalta kestävään toimintatapaan - siksi on keskeistä olla mukana tässä kampanjassa. Vastuullisuus on myös radion kuuntelijoille tänä päivänä merkityksellistä: luovan työn tuotoksia halutaan kuluttaa reilusti ja vastuullisesti niin kuin muitakin tuotteita,” kertoo RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller.

Bongaa, miltä vihreä kuulostaa radiokanavilla ympäri Suomen 13.-26.4. – koska radion jutut ja musat ovat tekijöiden kannalta ok!